keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Kesä!

Nyt täällä tosiaan alkoi kesä! Lämpöä ja aurinkoa riittää. Päiviä ei. Tasan viikon päästä tähän aikaan istun lentokoneessa tai odottelen vaihtolentoa Kööpenhaminassa. En tiedä onko aika menny tosi nopeaa vai ei - tuntuu, että siitä on ikuisuus, kun lähdettiin pellervonkadulta. Silti kolme kuukautta niin lyhyt aika! 

Meillä on täällä Prahassa vieraita, T:n kaks kaveria kotikonnuilta. Haettiin ne maanantaina puoliltapäivin lentokentältä. Ihan hyvä oli käydä siellä kurkkaamassa, miltä näyttää. Kun oma lähtö lähenee, tietää, miten sinne pääsee, missä  ajassa ja mistä löytyy tarvittava terminaali. Kun mehän tultiin tänne alunperin bussilla Frankfurtista, niin jäi näkemättä koko kenttä.
Poikien kans vietettiin pitkä maanantai-päivä auringossa. Käveltiin pitkin kaupunkia ja katseltiin paikkoja. Pojat sai ilmaset makkarat torilla, kun jollakin torikauppiaalla oli kiire kotiin ja sopivasti kolme makkaraa myymättä! Melkein paras tapaa sukeltaa tsekkiläiseen kulttuuriin on syödä kunnon A-luokan ihramakkara torilla panimo-oluen kera. Tais maistua! Mä en välitä oikein kummastakaan. Iltakin venyi pitkäksi - oltiin kotona vasta puoli kuuden aikaan aamulla. Mut hauskaa oli, meitä oli yhteensä parisenkymmentä ihmistä, myös T:n luokkakavereita ja niiden kavereita kotimaistaan. Kansainvälistä meininkiä. Käytiin koko porukalla pizzeriassa. Taas huomas, et kuinka täällä ei osata tota asiakaspalvelua. Ikkunassa luki isolla että ryhmät tervetulleita, mutta isoin pöytä oli kuudelle. Kysyttiin tarjoilijalta, että voidaanko noita pöytiä yhdistää, että me kakskyt henkeä siihen kaikki mahduttais. Siellä vaan nyrpisteltiin nokkaa: "en tiedä onko se mahdollista". Mitä suomessa oltais tehty? Tartuttu tuumasta toimeen samantien, oltu ilosia et tämmösellä satsilla tullaan syömään, hyvä myynti illalle jne. Viis tarjoilijaa vaan nojailee seiniin ja näyttää pelkästään tympääntyneiltä, että pääsee keittiöhommiin. No riskit pojat sit sano, et eiköhän siirretä ja niin saatiin isompi pöytä. Ei siihen tosin silti kaikki mahtuneet. Tää sama pöytien siirto jouduttiin tehdä yhdessä toisessa ravintolassa myös, ku T:n vanhemmat ja sisko oli käymässä. Ravintolassa ei ollu ku neljän hengen pöytiä (nekin ahtaasti sijoitettu, ettei saatu viidettä tuolia pöydän päähän), niin me urakoitiin hetki ja pistettiin yhen nurkan sisustus uusiksi. Kukaan henkilökunnasta ei tehny elettäkään auttaakseen -  me viiden hengen porukka oltiin jo siinä tovi pyöritty ympäri ravintolaa ja mietitty, miten me mahduttais istumaan "yhden ylimääräisen" kans. Tympii tollanen.

Mä syötän Ilelle loput sipsit! Käsintehtyjä torilta, nammmm..

Pojat + makkarat

Tiistaina opastin pojat eläintarhaan ja jäin itse kaupungille vähän ostelemaan kesävaatteita. T tuli kaupunkiin myöhemmin, ja me vietettiin kahden kesken herkkupiknik saaressa keskellä Vltavaa. Aurinko paisto ja poskia kuumotti. Lämmintä oli ku Suomen kesässä. Mä lähdin kuuden maissa kotiin päikkäreille, T tapas eläintarhasta palanneet pojat ja jäi viettämään iltaa kaupungille. Mä jätinki päikkärit väliin, mut menin yöunille jo puoli kahdeksalta. Makoisat unet olikin! Tässä taas uutta päivää aloitellaan, kello tosin on jo pian kolme... Ulkona näyttää helteiseltä. Pojat tulee käymään tässä meillä, saa nähdä mihin päin suunnistetaan iltapäiväksi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti